Wat weet je nou eigenlijk echt van je buren?

4 oktober 2024

Griezelen in Schollevaar

CAPELLE – Schrik niet als je in Schollevaar zombies, heksen en vampiers ziet rondlopen! Barry Perfors organiseert dit jaar voor de tweede keer Scholloween. Op 25 oktober gaan kinderen langs de huizen in Schollevaar om snoep op te halen bij buurtbewoners en lekker te griezelen.

Halloween in Schollevaar
Door heel Schollevaar hoor je tijdens Scholloween ‘trick or treat’! Kinderen wandelen ‘s avonds in hun griezelige verkleedkleren door de buurt. Ze volgen de route langs de deelnemende “snoephuizen” om de zakken langzaam te vullen met lekkernijen. Dit jaar vindt Scholloween voor de tweede keer plaats. “Op het Elisabeth Muscherf wordt al langer Halloween gevierd”, vertelt initiatiefnemer Barry Perfors. “Het leek me leuk als er ook iets georganiseerd zou worden voor heel Schollevaar, juist ook voor de straten aan de rand van de wijk. Vorig jaar heb ik het voor het eerst Scholloween georganiseerd. Veel buurtbewoners herinneren zich de Halloweenvieringen van vroeger. Zij vonden het heel leuk dat het feest nu weer terug is in Schollevaar.”

Enthousiaste buurtbewoners
“Scholloween is echt gaan leven. Er was veel enthousiasme vanuit de wijk. Mensen hebben hun huis van boven tot onder versierd en dachten mee over een aanvullend programma. De kinderen konden bij sommige mensen bijvoorbeeld zelfs spelletjes spelen in de tuin.” Vertelt Barry over de editie van 2023. “Er deden niet alleen jonge kinderen mee, ook tieners zijn langs de huizen gegaan. Uiteindelijk konden de kinderen langs 44 huizen en liepen er in totaal ongeveer 250 kinderen mee.”

Bijdrage via Maak Capelle
Het organiseren van dit grote feest gaat niet vanzelf. Er moet genoeg snoep ingekocht worden voor alle deelnemende kinderen en ook aan de versiering moet worden gedacht. “Op Maak Capelle heb ik het initiatief ‘Scholloween Trick or Treat 2024’ aangemeld om geld op te halen. Zo heb ik naast een bijdrage van bewoners ook een bijdrage gekregen van het WijkOverlegPlatform (WOP) Schollevaar en Havensteder.” Maar er is niet alleen geld nodig. Er zijn ook handen nodig om de buurt te versieren. “Vorig jaar hebben buurtbewoners meegeholpen met het klaarzetten en het versieren van de startlocatie. Dankzij hun hulp zag de startlocatie er fantastisch griezelig uit!” 

Start ook initiatief
Wil jij, net als Barry, ook iets met de buurt doen? Meld je initiatief aan op de website. Maak Capelle is hét platform voor bewonersinitiatieven in Capelle aan den IJssel. Het is een gezamenlijk initiatief van de gemeente, Havensteder en Stichting Welzijn Capelle.

 

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle