Wat weet je nou eigenlijk van je buren?

13 september 2024

John Windau en zijn vriendin Fransina van Pelt organiseren wekelijks spelletjesavonden in de ontmoetingsruimte van hun woonflat aan het Valeriusrondeel. Met de Groene Prikvingers-groep houden ze de buurt schoon en fleurt de straat op met mooi groen.

Een schone buurt
John Windau woont 5 jaar in het Valeriusrondeel en voelt zich erg betrokken bij de buurt. In april 2023 startte hij daarom zijn eerste initiatief via www.maakcapelle.nl om het aanzicht van de flat te verbeteren. Sindsdien heeft hij samen met Fransina en betrokken buurtbewoners al vijf initiatieven uitgevoerd, die in het teken staan van vergroening, ontmoeting en gezelligheid. “We willen er zoveel mogelijk aan doen om de buurt gezelliger en mooier te maken”, vertelt John. “Samen met mijn vriendin hielp ik al mee om de buurt schoon te houden. Ongeveer twee keer per week gaan we de straat op om zwerfvuil op te ruimen met prikstokken en knijpers. We doen dit met een groepje van ongeveer 5 mensen. We noemen ons de Groene Prikvingers, want naast de een schone buurt willen we ook een mooie groene buurt.”

Groene vingers
“Tijdens onze schoonmaakrondes zagen we dat de bloembakken bij de ingang van de portieken liefde nodig hadden. Van het WijkOverlegPlatform (WOP) Middelwatering kregen we € 500,- om 12 bloembakken op te fleuren. Met een clubje vrijwilligers verzorgen we de planten en geven ze water. Ook hebben we van Havensteder € 650,- gekregen voor gereedschap en plantjes om twee grote plantenbakken op ons pleintje op te knappen en te onderhouden. Havensteder heeft het pleintje opgeknapt met zitbankjes. Nu is het een fijn plekje geworden om met elkaar samen te komen.”

Wekelijkse spelletjesavond
In de ontmoetingsruimte van het Valeriusrondeel organiseren John en de andere betrokken vrijwilligers iedere donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur een spelletjesavond. “In de Rondelen wonen best wel veel oudere mensen. We vinden het belangrijk dat er voor hun wat leuks te doen is. We Klaverjassen, spelen Yahtzee, Rummikub, dammen, schaken, sjoelen en doen andere leuke spellen. Ook willen we een bingoavond organiseren. Koffie en thee is gratis en voor frisdrank vragen we een kleine bijdrage. Met de spelletjesavond willen we zorgen dat mensen niet vereenzamen. Ook al halen we maar één persoon uit zijn of haar isolement, dan hebben we toch iemand geholpen”, zegt John. De spelletjesavonden zijn voor jong en oud. Iedereen uit de Rondelen is welkom.

Bijdrage via Maak Capelle
Via www.maakcapelle.nl kreeg John bijdragen voor zijn initiatieven van het WijkOverlegPlatform (WOP) Middelwatering en Havensteder. Wil jij, net als John en de andere vrijwilligers aan het Valeriusrondeel, ook iets voor de buurt doen? Meld je initiatief aan op www.maakcapelle.nl.

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle